21.02.2020

Sancaktepe Şehit Prof.Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Ek Hizmet Binası adı altında 26 Mart 2017 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapılan toplu açılışla Emek Mahallesi’nde hizmet vermeye başladı.

1 Şubat 2018 tarihinde hastanemiz ek bina hizmetinden ayrılarak, Sancaktepe Şehit Prof.Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hizmet vermeye devam etmektedir.

Halkımızın uzun yıllardır özlemini çektiği Eğitim ve Araştırma Hastanesi hizmete girdi. Yeni hastanemiz Sancaktepelilerin beklentilerine uygun kapasite ve donanımda. 53 bin metrekarelik bir alanda inşa edilen 380 yatak kapasiteli hastane bünyesinde, profesörler, doçentler ve uzman doktorlar hizmet verecek. Tıp alanındaki birikimin paylaşılıp geliştirileceği eğitim ve araştırma hastanesi, yalnız Sancaktepe’nin değil, çevre bölgelerin de ihtiyaçlarına cevap verecek ölçektedir. İlçemize katacağı değerin ve sağlık alanındaki desteğinin çok büyük olacağı öngörülen Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ileri teknoloji kullanılarak bilginin üretildiği ve uygulandığı uluslararası standartlarda bir hastane olarak hizmet vermektedir.

aaa.jpg