3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası münasebetiyle Sancaktepe İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Hastanemizin ortak olarak düzenlediği Organ ve Doku Nakli konusunda bilgilendirme ve farkındalık içerikli program düzenlendi.
10 Kasım 2023

3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası münasebetiyle Sancaktepe İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Hastanemizin ortak olarak düzenlediği “Organ ve Doku Nakli konusunda bilgilendirme ve farkındalık oluşturmak” içerikli program Sancaktepe Mustafa Öncel Spor Kompleksinde gerçekleştirildi. Programa Sancaktepe Kaymakamı Sayın Ahmet KARAKAYA, Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürü Sayın Şekip AKIN, Sancaktepe Müftüsü Sayın Ertuğran Mehmet SOYLU ve Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Ercan KADER iştirak ettiler.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan Başhekim Yardımcımız Op. Dr. İrfan FIRAT; 3-9 Kasım doku, organ nakli ve bağış haftası vesilesi ile organ bağışının hayati önemini bir kez daha vurgulayarak, herkezi candan cana yapılacak en büyük iyilik olan organ bağışı konusunda duyarlılığa davet ediyorum dedi.

Sancaktepe İlçe Kaymakamı Sayın Ahmet KARAKAYA, günün önemi hakkında açıklamalarda bulunarak “Türkiye organ nakli faaliyetleri için yeterli donanıma, deneyimli nakil ekiplerine ve nakil merkezlerine sahiptir. Aşılması gereken en önemli sorun kadavra bağış oranındaki yetersizliktir.” Dedi.

Sancaktepe Müftüsü Sayın Ertuğran Mehmet SOYLU; İnsanı yaşatmanın önemine değinerek, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, organ naklinin caiz olduğunu bildirmiş ve organ bağışını, insanın insana yapabileceği en büyük yardım olarak tanımladığını belirterek organ bağışının dindeki yeri hakkında açıklamalarda bulundu.

Hastanemiz Nöroloji Klinik Şefi Doç. Dr. Serkan DEMİR, Anestezi ve Reanimasyon Yoğun Bakım Klinik Şefi Doç. Dr. Esra ADIYEKE, Radyoloji Klinik İdari görevlisi Doç. Dr. Taha Yusuf KUZAN Beyin Ölümü Tanı sürecinin nasıl işlediği ve Beyin Ölümü Radyolojik Görüntüleme konularında açıklamalarda bulundular.

Program Organ Nakli Olmuş Bireylerin nakil öncesi ve sonrasındaki süreçte yaşadıklarını anlatmalarıyla devam etti. Programımız konuşmacılara Teşekkür yazılarının takdimi ile sona erdi.

WhatsApp Image 2023-11-10 at 12.09.46.jpeg

WhatsApp Image 2023-11-10 at 12.09.48.jpeg